Algemene Voorwaarden

Hoe kan ik FusiHome contacteren?

Om contact op te nemen met FusiHome, kun je ons een e-mail sturen op FH-Supp@outlook.com. Ons toegewijde klantenserviceteam helpt je graag met al je vragen of problemen.

Verzenden jullie wereldwijd?

Ja, wij bieden wereldwijd verzending aan.

Van waar verzenden jullie?

Onze producten worden verzonden vanuit China.

Kan ik mijn bestelling wijzigen of annuleren?

Om onze snelle orderverwerking te kunnen accommoderen, moeten verzoeken om wijzigingen of annuleringen binnen 6 uur na het plaatsen van de bestelling worden ingediend. Verzoeken die na deze tijd worden ingediend, kunnen niet worden gegarandeerd. Je kunt echter je bestelling retourneren voor een volledige terugbetaling bij ontvangst.

Welke betaalmethoden accepteren jullie?

Wij accepteren betalingen met alle gangbare betaalkaarten en creditcards (VISA, Mastercard, AMEX).

Wanneer wordt mijn bestelling verwerkt?

Bestellingen worden verwerkt en verzonden vanuit het magazijn van onze leverancier binnen 3-5 werkdagen vanaf de besteldatum. Houd er rekening mee dat de verwerkingstijden langer kunnen zijn tijdens vakantieperiodes en promotieperiodes. Bestellingen worden van maandag tot en met vrijdag verwerkt en worden de volgende werkdag na verwerking verzonden. We verzenden geen bestellingen in het weekend.

Hoe lang duurt het om mijn bestelling te ontvangen?

We streven ernaar om je bestelling binnen 14-30 dagen te leveren. Vanwege de grote vraag naar onze producten kan het echter enkele werkdagen duren voordat je je trackingnummer ontvangt. We doen ons best om je bestelling zo snel mogelijk bij je te krijgen. Dank je voor je geduld en begrip.

Wat als ik mijn bestelling niet ontvang?

Als je je bestelling niet binnen 30 dagen na verzending hebt ontvangen, kom je mogelijk in aanmerking voor een volledige terugbetaling.

Worden er douanerechten en belastingen in rekening gebracht?

De prijzen op onze website zijn belastingvrij in euro's. Je bent echter mogelijk verantwoordelijk voor het betalen van eventuele toepasselijke douanerechten en belastingen zodra je bestelling zijn bestemming bereikt. Invoerrechten, belastingen en douanekosten kunnen worden opgelegd door het lokale douanekantoor bij aankomst van je bestelling. Het betalen van deze kosten is jouw verantwoordelijkheid en wordt niet door ons gedekt. Wij kunnen niet verantwoordelijk worden gehouden voor vertragingen veroorzaakt door douaneprocedures in jouw land. Voor meer informatie over mogelijke kosten raden we aan contact op te nemen met je lokale douanekantoor.